Home Lifestyle Cultuur Elvis Presley Groots Herdacht In Concordia en Crossroads Te Enschede

Elvis Presley Groots Herdacht In Concordia en Crossroads Te Enschede

424
0
DELEN

dat Elvis even lang overleden is als dat hij leefde, is er een bijzondere, exclusieve filmvertoning bij ‘Concordia’ aan de Oude Markt te Enschede. De film neemt je mee terug naar 1970 en laat je Elvis’ grootse concertreeks in Las Vegas herbeleven! Met aansluitend een speciale ‘Evis Rock ‘n’ Roll Afterparty’ in Crossroads.

Tweeënveertig jaar geleden, op 16 augustus, 1977, stierf één van de grootste muzikale iconen van de 20ste eeuw, Elvis Presley, op 42-jarige leeftijd. Elvis leefde net zo lang als hij nu dood is. De belangstelling voor en het succes van Elvis is, wereldwijd, nog steeds ongekend groot. Elvis is één van de grondleggers van de hedendaagse muziek. Zijn muziek zorgde voor een schokgolf over de hele wereld en zorgde voor de start van de ‘moderne tijd’ op vele vlakken.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Elvis op grootse wijze terugkeerde naar het live podium, na het jarenlange maken van films in Hollywood. Elvis trad een maand lang op in Las Vegas en brak hiermee verschillende bezoekersrecords. Dit succes bracht filmstudio MGM tot de beslissing om een concertfilm te maken over Elvis zijn glorieuze comeback.

Dit werd uiteindelijk de legendarische film ‘That’s The Way It Is’, opgenomen in Las Vegas, augustus, 1970. Ter gelegenheid van dit unieke moment in Elvis zijn carrière, zal de film ‘That’s The Way It Is’ eenmalig en exclusief te zien zijn in bioscoop Concordia, Markt 15 te Enschede op het grote witte doek! Keer terug naar 1970 en herbeleef Elvis zijn fantastische concertreeks van dat jaar in Las Vegas!

Ter gelegenheid van Elvis zijn sterfdag zal de bekende kunstenares Sonna Krom een speciaal voor deze dag gemaakt schilderij van Elvis tentoonstellen. De officiële Nederlandse Elvis Presley Fanclub ‘It’s Elvis Time’ zal ook aanwezig zijn met een Elvis shop, compleet met Cd’s, platen en diverse Elvis memorabilia.

Direct na afloop van de film is er een feestelijke, muzikale, Rock ‘n’ Roll Afterparty bij ‘Crossroads’ aan de Stadsgravenstraat 19, eveneens in Enschede, met onder andere de ‘Gumbo Chiefs’ en Ramblin Martin & The Bad Luck Souls. De Afterparty zal tot in de late uurtjes doorgaan.

Ticketprijs voor de film: 10 euro. Ticketprijs voor de Afterparty: 10 euro – NB: kaarthouders van een filmkaartje voor ‘That’s The Way It Is’ bij Concordia krijgen 2,50 euro korting op een kaartje voor de Afterparty.

Kaartverkoop kan online of  telefonisch via tel. 053-4300999 (dinsdag t/m zondag) of aan de dag- of avondkassa van ‘Concordia’ aan de Langestraat 56 en Oude Markt 15

De weblink naar de film: https://www.concordia.nl/film/52988.2875.84_elvis-thats-the-way-it-is-denis-sanders/16-08-2019-19-00

De weblink naar de afterparty: https://www.concordia.nl/film/elvis-rock-n-roll-after-party-locatie-crossroads/16-08-2019-20-45