DELEN
foto uitreiking Gouden kantineschaal (Monique Vermeulen van de kantine Kottenpark en Annouk Welbergen van het Voedingscentrum)

Het Stedelijk Lyceum Kottenpark heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Een gouden kantine bestaat voor 80% uit betere keuzes. Hiermee laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine van Kottenpark wordt beheerd door CB Catering.

CB Catering en Kottenparkhebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes en fruit. En er is altijd water beschikbaar. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Het gezonder maken van de kantine hebben zij samen met behulp van de Richtlijnen Gezondere Kantines gedaan. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier namelijk een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie:

https://gezondeschoolkantine.voedingscentrum.nl