Home Geen categorie Doe mee aan de Nacht van de Nacht!

Doe mee aan de Nacht van de Nacht!

29
0
DELEN

Speuren naar uilen en vleermuizen, een belevingstocht in het donker en uitleg krijgen over de sterrenhemel? Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 27 oktober is dat mogelijk op meer dan 25 locaties in Overijssel. Vele lokale vrijwilligers organiseren i.s.m. Natuur en

Milieu Overijssel tal van bijzondere activiteiten waarbij de beleving van de donkere nacht en het belang van duisternis voor mens en dier centraal staan. De ‘duistere’ activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Voor informatie over activiteiten bij u in de buurt, kijk op

https://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/  En, dooft u ook de buitenverlichting tijdens de Nacht van de Nacht?  

 

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend succesvol publieksevenement dat dit jaar voor de veertiende keer wordt georganiseerd. Jaarlijks nemen duizenden mensen deel aan een van de activiteiten. Met de Nacht van de Nacht wordt gewezen op het belang van duisternis voor mens en dier. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Jaarlijks worden miljoenen euro’s verspild door inefficiënte verlichting. Daarnaast veroorzaken slecht afgeschermde lichtbronnen strooilicht dat naar boven straalt in plaats van op de plek die verlicht moet worden.

Niet alleen mensen, maar vooral nachtdieren ondervinden last van lichthinder. Door slim te verlichten wordt lichthinder voorkomen en veel energie bespaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here