Home Lifestyle Cultuur Samenloop van Omstandigheden’ op 13 april 2018 in première, 18 april in...

Samenloop van Omstandigheden’ op 13 april 2018 in première, 18 april in Enschede

336
0
DELEN

Autobiografische liedjesvoorstelling van Saman Amini

Op 13 april 2018 gaat de avondvullende voorstelling Samenloop van Omstandigheden van theatermaker, muzikant en performer Saman Amini in première in Theater Bellevue in Amsterdam. Samenloop van Omstandigheden is een persoonlijk verhaal waarin universele thema’s samenkomen tot het punt waarop ze een individu vormen en in Enschede te zien op 18 april in De Kleine Willem.
Samen met zijn live band zingt, speelt en vertelt Amini in dit humoristisch en indringend portret over zijn leven, zijn moeder en vader, de liefde en verder over alles wat nodig is om overeind te blijven als niets meer overeind staat.

Op nummer 2 in de Top 10 van mooiste voorstelling van Hein Janssen in 2017: “Een half uurtje theater dat alles en iedereen door elkaar schudde. Over een naamloze die met man en macht probeert een naam te worden” de Volkskrant

“De rijke symboliek en aangrijpende inhoud maken van Samenloop van omstandigheden een van de beste voorstellingen die de afgelopen jaren op de Parade te zien zijn geweest.” NRC Handelsblad

De Iraans Nederlandse acteur Saman Amini (Teheran,1989) komt via Stichting De Vrolijkheid op jonge leeftijd in aanraking met Theatergroep DOX. Hij stroomt door naar de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2014 afstudeert. Saman speelde de hoofdrol in de film Sacred Defense die in Los Angeles werd gekroond tot de beste studentenfilm ter wereld van 2014. Ook was hij te zien in televisieseries als Flikken Maastricht, De Fractie en Van God Los. Hij maakt en speelt de theaterhit Nobody Home, Jihad de voorstelling, A Seat At The Table en hij speelt in The Nation. Bij Paradiso Melkweg Productiehuis maakt hij in 2016 voor de Parade de pilot Samenloop van Omstandigheden en brengt hij zijn eerste single Dunne Lijn uit.

 Credits:

Concept, tekst, spel, muziek: Saman Amini | Muzikaal leider, muziek, basgitaar: Martin Verheesen | Toetsen: Chelsea Laverne | Drums: Jelle Huiberts, Viktor van Woudenberg | Elektronische arrangementen: Rui Reis Maia | Vocal coach: Simon Amon | Animaties en visual effects: Huig van den Hoofdakker | Licht en vormgeving: Alaa Minawi | Dramaturgie, tekst: Nima Mohaghegh | Eindregie: Saman Amini, Nima Mohaghegh | Geluid: Natasja Giebels | Publiciteit: Helena Naeff | Stage: Gijs Savelkouls | Producent: Paradiso Melkweg Productiehuis en Black Sheep Can Fly

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21.

 

Tournee door het land en van 15 t/m 24 juni 2018 te zien op Oerol Terschelling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here